Miotex Damp-open folie 1,50x 25m1 (37,5m²)

64,00

(1,71 / m2)

vanaf 1 stuksvanaf 2 stuksvanaf 5 stuks
64,00 64,0064,00 62,0864,00 60,80

Groter aantal bestellen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Uitverkocht

Miotex wordt als waterdichte, damp-open laag aan de koude zijde van dak- en gevelconstructies in nieuwbouw en renovatie toegepast. Miotex kan in daken en gevels zowel direct op harde als op zachte ondergronden worden toegepast.

Uitverkocht

Snel en eenvoudig betalen met Ideal​

Snel en eenvoudig betalen met Ideal​

Over dit product

Miotex Damp-open folie

De folie wordt als waterdichte, damp-open laag aan de koude zijde van dak- en gevelconstructies in nieuwbouw en renovatie toegepast. Miotex kan in daken en gevels zowel direct op harde als op zachte ondergronden worden toegepast. Miotex is een waterdichte damp-open membraan, samengesteld uit twee lagen polypropyleen met daartussen de functionele microporeuze film. Deze folie beschermt de constructie en zorgt voor een optimale luchtdichte isolatie.

Voordelen van Miotex Damp-open

 • Water- en regendicht
 • Damp-open
 • Winddicht
 • Voor dak en gevel
 • Eenvoudig te verwerken

Waarom Dampopen bouwen

Bij dampopen bouwen is het buitenste materiaal meer dampopen dan het binnenste materiaal van het bouwdeel (meestal het dak of de gevel). Daardoor is de buitenwand wind- en luchtdicht, terwijl de relatieve luchtvochtigheid in de constructie gereguleerd wordt zonder dat de isolatiewaarden negatief beïnvloed worden. Damp die om wat voor reden dan ook in de constructie aanwezig is, kan door dampopen bouwen uit de constructie verdwijnen, in ieder geval naar de buitenzijde.  Om vocht in de constructie of isolatie te voorkomen is het belangrijk:
 • dat er geen of nauwelijks vocht in de constructie komt (bijvoorbeeld door goed op de bouwfysica te letten en door een dampscherm aan de warme zijde van de constructie te plaatsen)
 • om het vocht af te voeren dat in de constructie of isolatie is getreden (bijvoorbeeld door een dampopen folie aan de koude zijde van dak of gevel of, om ongewenste vochtigheid in de ruimten van het gebouw te vermijden, door ventilatie; dampopen bouwen is geen alternatief voor ventilatie omdat de dampstroom door de constructie een minieme fractie is van de luchtstroom bij ventileren).

Opzoek naar een andere folie?

 

Highlights

 • Water- en regendicht
 • Damp-open
 • Voor dak en gevel

Heb je vragen over dit product?
Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

Toepassing

Verwerking

Miotex® dakpansgewijs aanbrengen waarbij horizontale overlappen minimaal 150mm dienen te zijn. Nieten en overlap naden afplakken met VASTR® Spinvlies tape. Miotex wordt met behulp van RVS nieten op de constructie aangebracht waarna de (stof)tengels over de nieten geplaatst worden. Onder de (stof)tengel dient VASTR® Nageldichtband aangebracht te worden om de waterdichtheid van schroefgatverbinding te kunnen garanderen. Miotex® altijd leesbaar vanaf de buitenzijde aanbrengen.
Bij toepassing in combinatie met gevelbeplating wordt een knellat over de nieten op de stijl aangebracht. Ter plaatse van een hoek dient het membraan omgezet te worden tot de eerst volgende stijl, waar deze met nieten en eventuele knellat bevestigd wordt. Voor optimale waterkering en levensduur dient er VASTR® Butyl tape onder de tengel aangebracht te worden.

Technische informatie

Merk: Miotex
Categorie: Damp-open folie
Lengte (in mm): 25000
Breedte (in mm): 1500
Toepassing: Dak, Gevel
Toepassing: Koude zijde van dak- en gevelconstructies
Soort folie: Miotex is een waterdichte damp-open membraan
EAN: 8714672004502

Andere suggesties

Vraag een offerte aan!

Wilt u een groter aantal bestellen? Vraag dan eerst een offerte aan door het onderstaand formulier in te vullen. 

Vragen over dit product?

Vul het onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

  Miotex Damp-open folie 1,50x 25m1 (37,5m²)

  64,00

  Heeft u een Energie Kado ontvangen van uw gemeente? Activeer dan eerst uw voucher op onze Energie Kado pagina.