Folies

Categorie
Categorie
Meer
Toepassingsgebied
Toepassingsgebied
Merk
Merk
Meer
Prijs
Prijs - slider
0950
Materiaal
Materiaal

Ontdek de wereld van isolatiefolies: Merken, Voordelen en Keuzemogelijkheden

Isolatiefolies spelen een belangrijke rol bij het creëren van een energie-efficiënt en comfortabel binnenklimaat. Bij DBK.nl bieden wij een groot assortiment aan hoogwaardige folies van toonaangevende merken, elk met unieke eigenschappen die voldoen aan iedere behoeften. Ontdek hieronder enkele van onze populaire folies:

Onze Folies:

 • Tyvek Soft Damp-open Folie: Ontdek de duurzame bescherming van Tyvek. Onmisbaar voor een waterdichte en energie-efficiënte constructie.
 • Miofol Active Klimaatfolie : Miofol, de keuze voor professionals. Creëer een luchtdichte en vochtbestendige omgeving.
 • Miotex Fassade PLUS : Miotex bouwfolie’s, de geavanceerde oplossing voor optimale isolatie en vochtbeheersing in uw bouwproject.
 • Alkreflex Roof 1.7 : Bespaar energie en verhoog het comfort met Alkreflex. De ideale keuze voor thermische isolatie.
 • GEFO Dampremmende Folie : GEFO bouwfolie’s, uw partner in vochtbeheersing. Voorkom schimmel en condensatie in uw constructie.
 • Airguard Reflective Dampdichte folie : Bereik een uitstekende luchtdichtheid met Airguard bouwfolie’s. Essentieel voor een energiezuinig en gezond gebouw.

De voordelen van isolatie folies

 1. Een van de belangrijkste voordelen van isolatie bouwfolies is hun vermogen om warmteverlies te verminderen. Ze vormen een extra barrière tegen warmteoverdracht door convectie, straling en geleiding. Door het aanbrengen van isolatie folies aan de binnenzijde van de constructie, kunnen thermische bruggen worden voorkomen en kan de isolatiewaarde van de constructie worden verhoogd. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verhoogd thermisch comfort voor de bewoners.
 2. Daarnaast spelen isolatie bouwfolies een belangrijke rol bij het reguleren van vocht. Ze kunnen voorkomen dat vocht van binnen in de constructie dringt en vochtproblemen veroorzaakt, zoals condensatie. Tegelijkertijd laten ze damp van binnen naar buiten ontsnappen, waardoor het risico op vochtophoping en schimmelvorming wordt verminderd. Dit is met name belangrijk in gebieden met hoge luchtvochtigheid of bij gebruik van materialen die gevoelig zijn voor vocht.

Verschillende soorten IsolatieFolies

Bij het kiezen van isolatiefolies zijn er verschillende soorten beschikbaar zoals: 

 • Dampdichte Folie: Deze folie vormt een ondoordringbare vochtbarrière, waardoor vocht niet kan doordringen. Ideaal voor toepassingen waar vocht buiten moet blijven, zoals in daken en muren.
 • Damp-open Folie: In tegenstelling tot dampdichte folie staat damp-open folie vocht toe om uit te ademen. Hierdoor kan condensatie worden voorkomen en wordt een gezonder binnenklimaat gecreëerd. Het is geschikt voor goed geventileerde ruimtes.
 • Dampremmende Folie: Dampremmende folie ligt ergens tussen dampdichte en damp-open folies. Het reguleert de vochtdoorlaatbaarheid en is nuttig in ruimtes waar een zekere mate van vochtcontrole vereist is, zoals badkamers.
 • Reflectie Folie: Reflectie folie, ook bekend als stralingsbarrièrefolie, weerkaatst warmte. Dit verhoogt de isolatiewaarde en is uitstekend voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, vooral in warme klimaten.
 • Variabele Dampremmer – Klimaatfolie: Deze folie past zich aan de vochtigheid aan, afhankelijk van de omstandigheden. Het biedt flexibiliteit en is ideaal voor ruimtes waar het vochtgehalte kan variëren, zoals zolders.
 • UV-bestendige Folie: UV-bestendige folie beschermt isolatie tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Het zorgt voor duurzaamheid en voorkomt degradatie van isolatiemateriaal.
De waardering van www.debesparingskit.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1259 reviews.

Heeft u een Energie Kado ontvangen van uw gemeente? Activeer dan eerst uw voucher op onze Energie Kado pagina.