Nieuws 2

De 7 bespaartoppers van DeBesparingsKit.nl

Het zijn onzekere tijden met stijgende energieprijzen, toenemende inflatie en bijkomende onzekerheden door de oorlog in Oekraïne. Ondanks een tijdelijk prijsplafond per 1 januari van €1,45 per m3 voor gas tot een verbruik van 1200 m3 en de tegemoetkoming eind 2022 van €190,- per huishouden per maand, zijn de energieprijzen nog steeds relatief hoog. Daarom blijft het slim om zoveel mogelijk energie te besparen om zo je energiekosten laag te houden. Het afgelopen jaar hebben wij ons assortiment uitgebreid met nieuwe energiebesparende producten. In dit artikel lichten wij een aantal van onze bespaartoppers uit.

1. Verwarm je woning slim met de producten van Plugwise

De eerste bespaartoppers die wij willen uitlichten zijn de zone-regeling producten van Plugwise. Met deze producten maak je jouw woning slim en kan je de warmte per ruimte inregelen. Hiermee bespaar je al snel 30% op je gaskosten. Dit kan bijvoorbeeld met de slimme thermostaat van Plugwise: de Anna. Het is ook mogelijk om met de zone-regeling starterspakket een extra kamer separaat aan te sturen, bijvoorbeeld een studeerkamer of babykamer.

 

2. Bespaar tot wel 22% op je gasverbruik met de radiatorventilatoren van Speedcomfort

Ook zeker een van onze bespaartoppers zijn de producten van Speedcomfort. De ventilatoren zijn te koop voor verschillende afmetingen radiatoren en vrij eenvoudig aan te brengen op bijna alle radiatoren en convectoren. De ventilatoren zorgen voor een optimale luchtcirculatie in de kamer. Hierdoor komt de kamer sneller en gelijkmatiger op temperatuur. Dit zorgt eigenlijk al direct voor meer comfort en een forse energiebesparing. In 2015 zijn de radiatorventilatoren van Speedcomfort gekozen tot het Groenste Idee van Nederland

 

3. Hou de warmte in huis met Radiatorfolie Alkreflex® One

Wij hebben al sinds onze start gekozen voor een van de beste radiatorfolies op de markt. De Alkreflex® One is een van de beste radiatorfolies door een combinatie van pure aluminium met luchtkussenfolie. Wij bieden de folie aan in twee verschillende maten, maar ook als RadiatorfolieKit in combinatie met de benodigde tapes, een handleiding en handige tools.

 

Op basis van een onderzoek zijn wij erachter gekomen dat er vele verschillende soorten radiatorfolie worden aangeboden op internet. Helaas is de kwaliteit in veel gevallen moeilijk te beoordelen vanaf een foto. De onderstaande foto laat het verschil in kwaliteit zien, tussen onze folie en andere folies. Hierdoor kan de besparing in de praktijk tot wel 40% afwijken. Terwijl de folies op het eerste gezicht heel veel op elkaar lijken verschillen ze toch veel van elkaar. Zoals te zien op de foto reflecteert de Alkreflex One bijna 100% van de straling.